úterý 16. dubna 2013
Chateau St.Havel
Festivalová nabídka jídel:
Mistrovský kousek šéfkuchaře
Pečené kachní prsíčko s rozmarýnem, dýňové pyré s vůní kardamomu, créme brulée s játry foie gras a pórkovou slámou
Nejlepší jídlo od maminky
Konfitované jehněčí kolínko v kořenové zelenině s tmavým balsamicem a bylinkami se šťouchaným brambůrkem, restovaným listovým špenátem s griliášem z vlašských ořechů
Farmář & tradice / Tradiční specialita
Roláda z romanovské ovce s rukolovou nádivkou na jemném bramborovém pyré s kousky pečené dýně, řapíkatým celerem na pražský způsob a silným jeřebinovým demi-glace
http://www.chateauhotel.cz/
Protože nechceme (teda alespoň já, ale snažím se k tomu donutit i drahou polovičku) "jíst blbě", což je moto Grand restaurant festivalu, vyrazili jsme v hojném počtu celé rodiny za distingovaným stolováním. Nač troškařit, naše první cesta směřovala přímo na zámek. Chateau st.Havel, novogotická stavba, v levém zámeckém křídle je ukryta restaurace, která vychází z původních receptur české kuchyně kombinovaných s moderní gastronomií.
Zámek obklopuje krásný krčský lesopark, tedy díky velice praktické poloze můžete gurmánský zážitek spojit s procházkou, která po vydatném obědě přijde vhod (i když si vy a vaše břicho myslíte něco jiného). Pro nedostatek prozíravosti bohužel nemohu předložit fotodokumentaci. Z festivalového menu jsme vyzkoušeli všechny chody.
U mě osobně nejvíce uspělo kachní prsíčko, créme brulée s játry foie gras v kombinaci s dýňovým pyré bylo opravdu výborné. Ještě před podáváním jsme dostali jako pozornost podniku různé druhy zajímavého pečiva s domácím bylinkovým máslem a také pro každého jednu porci tataráčku z lososa. Vzhledem k degustační velikosti "hlavních" chodů jsme konečného uspokojení dosáhli prkýnkem (spíše prknem) francouzských sýrů, Trio crème brulé s příchutí kávy, vanilky, likéru Grand marnier, mandarinkovým coulis a meduňkovým cukrem a Jablečným tarte tatin s omáčkou z burbonu a vanilky.
Po celou dobu stolování jsme pili červené Bourgogne rouge AOC 2007 Domaine Belland, z oblasti Burgundska. Ohledně kultury podávání vína obsluha splnila vše na jedničku, takže mohu jen pochválit. Pokud si budete při nějaké speciální příležitosti chtít užít stolování ve slavnostním prostředí a nebude vám líto za netradiční zážitek utratit trochu větší sumu peněz, určitě Chateau St.Havel mohu doporučit.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat