Na základ jsem použila:
hrst mandlí
od oka másla
kapku vanilkové esence
Na krém:
balení Riccoty
vaničku tvarohu
tři lžíce bílého jogurtu
dvě kapky vanilkové esence
želatinový ztužovač dr.Oetker
Na jahodovou vrstvu:
misku jahod
dle chuti moučkový cukr
půl sáčku želatinového ztužovače dr.Oetker
Postup "korpusu" snad ani nemusím zmiňovat, jiné je to pouze v tom, že jsem v sekáčku namlela hrst mandlí a smíchala se sušenkami máslo jsem krájela na kostičky a zpracovávala hmotu, dokud nebyla dost "cheesecaková". Přidala jsem ještě kapku vanilkové esence, vystlala tím dortovou formu a dala chladit do lednice.
Jahody jsem měla zamražené, takže jako další krok jsem je dala do kastrůlku zahřívat.
Mezitím jsem si ručně metličkou vyšlehala Riccotu, tvaroh, jogurt a vanilkovou esenci, dle návodu připravila ztužovač (smícháte obsah sáčku s cca 100ml vody, půl minuty intenzivně mícháte a přidáte vámi zvolenou hmotu), vmíchala do tvarohové směsi a tu pak nalila na základ dortu. Rozehřáté jahody jsem rozmixovala tyčovým mixérem s trochou moučkového cukru a opět přidala tentokrát jen půl balení ztužovače. Jahodová hmota následně přišla na dort.
Nyní mělo přijít na řadu to kouzlo s mramorováním. Druhým koncem vařečky jsem vše ve formě promíchala několikrát dokola. Nakonec z toho bohužel nevzniklo v řezu žádné mramorování, ale zato jsem získala hezky vrstvený dortík (tvarohová a jahodová vrstva byly pěkně oddělené nad sebou).
Vše jsem nechala v lednici ztuhnout, ideální je to přes noc, teprve pak to bude ono, ale pochutnáte si samozřejmě i třeba po dvou, třech hodinách :)
Cheesecake jsem v životě nedělala, ale vypadá krásně :)
OdpovědětVymazat