středa 5. června 2013

Prague Food Festival

Neodpustila bych si zapomenout na zmínku o zážitku z letošního Prague Food Festivalu. Na to, že většina lidí asi jedla promoklá v hemžícím se davu, jsme si to skutečně užili - a nebyli jako většina. Nezažili jsme žádné dlouhé fronty a zaplněné uličky a stoly, ani promoklé boty. Chvílemi nám dokonce notovalo k jídlu i sluníčko.
Je samozřejmá věc, že původních 10 Grandů jakožto platidlo, vám k uspokojení stačit nebude. My jich spotřebovali na osobu zhruba 30 a odcházeli jsme se spokojeným pocitem v břiše i na duši.

Velice ráda bych zmínila jídla, která mě opravdu potěšila.
Hned v úvodu, v podstatě jako moje první ochutnávka, to byla restaurace Aureole Fusion Restaurant § Lounge, se svou Vepřovou panenkou pečenou medium v třešňovém kouři a vepřovým kolínkem vařeným sous-vide s pekingským kořením, omáčka Hoisin, mačkané brambůrky, okurková Tapioca. Nevěřila bych, že třešňový kouř bude skutečně cítit.




Jako další mě nadchnul Přírodní kozí sýr pečený v listovém těstě s mladým špenátem, fenyklovým pyré a omáčkou z rozinek a růžového pepře, jakožto jeden k krásných výtvorů osvědčené Chateau st.Havel (viz zážitek z Grand restaurant festivalu)


O troufám si říct skoro nejlepší zážitek se postaral Yasmin hotel, Noodles a to dokonce svými dvěma festivalovými specialitami. Prsíčka z perličky na ragout z lišek a římské noky s čerstvým libečkem neměla chybu! 
Neodolala jsem a zkusila jsem i jejich Tak trochu jinou krupicovou kaši - studená a šlehaná s melounem a medovými chipsy. Ač někomu může znít krupicová kaše obyčejně, pro mě se stala dezertem festivalu č.1!



Předposlední favorit, tentokrát v sekci předkrmů, Hovězí BIO tataráček s křenovou zakysanou smetanou na celozrnném chlebíčku, lahodil chuti i oku, celá nabídka restaurace Le Grill restaurace se zahradou @ Kempinski byla ostatně lákavá.



Poslední úžasnost, kterou chci zmínit, jsem bohužel v návalu zvířecího instinktu nezvládla vyfotit. Jedná se o Pivovarský dům a to i přesto, že nejsem jinak žádný pivař, ba naopak. Musela jsem ale obětovat celých 8 Grandů a to za sestavu: Palačinka se světlou pivní marmeládou & banánové pivo; zvěřinové ragú na Porteru v pivním košíčku & Russian Imperial Stout 21 % a topinka se sýrovou pomazánkou & India Pale Ale 15 %. Přiznávám ale, že všechny tři skleničky piva jsem vypít nezvládla.

Rozhodla jsem se, že nebudu zmiňovat to, co mě zklamalo, neb to vlastně ani nestojí za zmínku a nikterak mi to zážitek nezkazilo. Toho pozitivního bylo o poznání víc a příště si beru s sebou pořádný foťák a taky jedno předsevzetí do kapsy: Udržet se na uzdě a nejdřív fotit, pak jíst :-)

1 komentář:

  1. rebarbora i banán jsou čupr!:D
    na nějaký "food festival" se chci taky vydat :) mazec!

    OdpovědětVymazat