pondělí 3. června 2013

Ambiente - Brazilero

Tento kulinářský zážitek jsme absolvovali díky mému bratrovi, který si jakožto odměnu za úspěšné přijímačky na osmileté gymnázium mohl vybrat libovolnou restauraci, kam to všichni půjdeme oslavit. Jeho volba byla docela překvapující, nicméně zasloužila se o docela netradiční zážitek.

Zavítali jsme tedy do restaurace Brazilero, v ulici U radnice, v těsné blízkosti Staroměstského náměstí, na stránky restaurace se podívejte přímo tady.

                                  foto-149.jpg
Máte na výběr ze dvou možností sestavy menu. První varianta je pouze salátový bufet, což by ale byla osudová chyba, neb byste přišli o všechna ta masíčka, kvůli kterým byste Brazilero jistě navštívili především.
Další možností je tedy churrasco - rodízio a salátový bufet, degustuj co zmůžeš, běžná cena 665Kč na osobu, od pondělí do pátku při zaplacení do 18h.za speciální cenu 495Kč.

Postup spočívá v tom, že si naberete libovolné množství ze salátové části (jestli budete tak hladoví a neznalí jako my, naberete si od všeho a pak s úděsem zjistíme, že se vám na tentýž talíř má vejít i maso) a vrátíte se zpět ke stolu. Pakliže je váš papírový tácek na stole otočený zelenou barvou nahoru, je to signál pro číšníky, že jste připraveni na žranici. Pokud by byla nahoře barva červená, teoreticky by vám neměli nic nabízet (zkuste si tipnout, zda to funguje...?).

My ze salátového bufetu vyzkoušeli a pochvalovali si především toto:
Pečená karotka (malé mrkvičky v jakési marinádě z olivového oleje a pomeranče, skvost!),
fenyklový, jablečný a krevetový salát, marinované lilky a lilkové rolky s riccotou, plněné ředkvičky, palačinka plněná lososem.
K dispozici byly také různé druhy sushi.


Masová dotace byla poměrně bohatá, kromě masa se podával třeba i grilovaný ananas a jako příloha se daly vyžádat smažené banány v krustičce, do kterých jsem se zamilovala.

Z mas pro nás asi největší lahůdka byla hovězí svíčková s parmazánem, vepřová panenka na rozmarýnu, kuřecí prsa obalená slaninou (nejlahodnější v kombinaci se smaženým banánem) a kuřecí srdíčka s česnekem a bazalkou. Jako specialitu jsme ochutnali lososa se sladkokyselou omáčkou z exotického ovoce.


Jednotlivé druhy masa vám číšníci odříznou přímo na talíř z celého kusu masa nebo velkého špízu, se kterým obchází všechny hosty.
                                         foto-78.jpg
Jako další specialitu jsme okusili chřest přelitý bešamelovou omáčkou. Názory se různily, od úplné nechuti až k nadšení.


Nevýhodou je, že k takto vydatnému jídlu potřebuje většina lidí hodně pít a litrová karafa vody zde byla k dispozici za cenu 100Kč. Na druhou stranu, námi zvolené červené víno bylo opravdu vynikající, mohu jen doporučit.

Celkově vzato, návštěva Brazilera je určitě vhodná při nějaké zvláštní příležitosti, když chcete zažít netradiční zážitek v trochu jiném duchu, než objednání jídla z jídelního lístku.
Pro běžné návštěvy bych ale tento podnik nezvolila, obědvat nebo večeřet za tolik peněz není zrovna nezbytné, což je spojené s dalších nešvarem - nutí vás to k přejídání (ve stylu když už jsme si to zaplatili, musíme toho sníst co nejvíc...). Věřím ale, že jednou, až zase bude vhodná příležitost, se do Brazilera ráda vrátím.






2 komentáře:

  1. to je dobrot! od salátového bufetu bych se nehla :)

    OdpovědětVymazat
  2. I já si tuhle restauraci zamilovala a moc jsem si to to tam užila :-)

    OdpovědětVymazat