Dům dal:
vepřová kotleta
1 větší batát
1 červená paprika + 1 paprika kapie
4 menší broskve
cca 1/4 balení cous cousu
lžička až dvě kari koření
lžička mletého koriandru
sůl
olivový olej
tři lžičky kokosového oleje
lžíce medu
čtvrt hrnku vody
Maso nakrájíme na kostičky, dáme do talíře (jakékoli nádoby), přilijeme podle oka olivový olej (tak, aby bylo maso jemně obaleno), kokosový olej (ten je z lednice tuhý, musíme ho tedy lžičkou vydlábnou), kari a koriandr. Rukama promícháme.
Na pánvi necháme rozehřát lžíci medu a přihodíme maso.
Mezitím si oloupeme a nakrájíme na kousky batát, papriky a broskev.
Když je maso zatažené, přihodíme zeleninu a ovoce (broskev) a přilijeme vodu, aby se směs mohla dusit a nepřichytávala se. Takto dusíme cca 5 minut a pak dle chuti osolíme. Necháme dusit do změknutí všech přísad a provonění, cca to může být kolem 15-20 minut.
Zatímco se směs dusí, dáme do varné konvice vodu (nechci vám tady psát přesné množství, návod si přečtěte na svém balení kuskusu). Převařenou vodou ihned zalijeme ve velkém hrnci nebo pánvi (já použila vok) kuskus a necháme všechnu vodu vsáknout, až kuskus nabude na objemu.
Teď už do něj jen přimícháme směs z pánve, vše hezky promísíme a podáváme.
Žádné komentáře:
Okomentovat